De noodzaak van een alarmsysteem bedrijf

Helaas wordt er, zo blijkt uit de criminaliteitscijfers, regelmatig ingebroken bij bedrijven. Heb je een bedrijf? Je kunt het risico op inbraak verkleinen door een bedrijfsalarmsysteem met camerabewaking aan te schaffen.  Door het installeren van een alarmsysteem bedrijf wordt de verzekeringspremie verlaagd.

Keuzes bij een alarmsysteem bedrijf

Er zijn verschillende manieren om je bedrijfspand te beveiligen. Voorbeelden van te nemen maatregelen: geluidsalarm (sirene), camerabewaking, bewaking van ramen / glasinbraak, bewakers die regelmatig langs het bedrijf rijden of vaste bewakers.

Kiezen voor een alarmsysteem met een doormelding naar een alarmcentrale van een beveiligingsbedrijf lijkt een ideale oplossing. Helaas is het dat niet altijd. Gaat het alarm af? Dan is de tijd die een beveiliger nodig heeft om bij het bedrijf te arriveren natuurlijk van groot belang. De beveiliger is niet altijd snel ter plaatse.

Wat je moet weten over camerabeveiliging

Je kunt een camera bij de voordeur monteren. Helaas laten niet alle dieven zich tegenhouden door een eenvoudige camera. Kies je voor camerabewaking? Kies dan voor een camera die op afstand bestuurbaar is. Is e camera voorzien van spraak? Dan kun je een ongewenste indringer direct aanspreken.

De sensoren van een alarmsysteem bedrijf

Heb je deuren en ramen voorzien van sensoren? Dan wordt het alarm geactiveerd als de ramen en deuren worden geopend. De detectoren van een alarmsysteem zorgen ervoor dat het alarmsysteem bewegingen van indringers kan registreren.

Het bedienen van een alarmsysteem bedrijf

Hoe wordt een inbraakalarm bediend? Vaak worden alarmsystemen in- en uitgeschakeld door in een kastje bij de voordeur een code in te voeren. Andere methodes om het systeem te bedienen zijn met een badge, met een sleutel met handen en vingers en zelfs met oogherkenning.

De kosten van een alarmsysteem bedrijf

De vraag naar de kosten van een alarm voor je bedrijf is natuurlijk niet onbelangrijk. Voor een klein bedrijf kun je al voor circa 1.000 euro een goedwerkend alarmsysteem kopen. Een volledige alarmcentrale voor een groot bedrijf kost vaak meer dan 10.000 euro. Kies je voor een alarmsysteem dat is aangesloten op een alarmcentrale? Dan moet je jaarlijks abonnementskosten betalen. Die kosten bedragen tussen de 75 en 300 euro per jaar. Een andere onkostenpost zijn de onderhoudskosten van het alarmsysteem.

Het te betalen bedrag voor een alarmsysteem bedrijf is van een aantal zaken afhankelijk: de soort detectie die is gekozen, de grootte van het bedrijf en het aantal te bewaken punten, het type bedrijf en de kwaliteit van de apparatuur. Voor gratis advies op maat en het opvragen van een gratis en vrijblijvende offerte gaat u naar de site van https://www.vandulstautomatisering.nl/veb-certificaat/